Има опасност болницата в Добрич да остане без скенер

16:59, 19 юли 15 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Има опасност Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич да остане без скенер, ако не се осигурят спешно около 200 000 лева за закупуване на нова рентгенова тръба. Старата е с изчерпан лимит и ресурс. Има констативен протокол, че трябва в краткосрочен план да се спре, с което и скенерът ще излезе от строя, което ще наруши цялостната работа на болницата. За това алармира изпълнителният директор д-р Трифон Йорданов.

Той припомни обаче, че за тази година парите за инвестиции в лечебното заведение отстрана на държавата са 0 лева. МБАЛ се нуждае спешно от около 700 000 лева и ръководството смята отново да ги поиска от здравното министерство.

Нужно е да се купят нови апарати за хемодиализа, които струват около 100 000 лева.  В отделението се налага да се работи на три смени, защото апаратите не достигат.

Трябва да се осигурят още 400 000 лева за ремонт на хирургичното отделение, тъй като то не е ремонтирано от 20 години.

Единствената помощ, получена в  МБАЛ е от община Добричка, която е дарила 20 000 лева. Парите са заделени за ремонт на хирургично отделение.

Ръководството на болницата иска и пребазиране на рентгеново отделение, защото Спешното се намира в една сграда, а рентгенът е в друга. Това създава неудобство в болничната дейност, а  също и за пациентите, обясни д-р Йорданов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама