Готовата пешеходна зона на Витошка предизвиква смесени чувства (снимки)

18:11, 19 юли 15 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключи ремонтът на бул. "Витоша" в София. Но харесва ли се на гражданите новият завършен облик? Бавен ремонт и неизравнени плочки са основните негативни коментари, които изразяват гражданите след ремонта на пешеходната зона на бул. "Витоша", предаде репортер на София Topnovini.bg след направена проверка. Иначе на хората им харесва как изглежда и не крият, че се е получило красиво.

"Със сигурност съм доволен от резултата, който виждам, защото е красиво и свежо, но и със сигурност ремонтът е некачествено изпълнен", коментира младеж, който прекарваше летния следобед на една от пейките на Витошка с приятелката си. Тя от своя страна попита "защо само Витошка и някои други главни улици се поддържат".

Други преминаващи казаха, че в този си вид зоната е много по-добре, отколкото преди. Но и доста често се чуваше: „не е направена добре, на места има пясък, плочките не са изравнени”.

„В България честно казано нищо не ми харесва”, отговори 73-годишен мъж относно завършената пешеходна алея.

Най-често младите граждани не намираха кусури в ремонтните дейности и споделяха положителни мнения. Едно от нещата, които отбелязаха, е поставените нови пейки, на които сега човек може да поседне.

Двама велосипедисти споделиха, че предвижването им се усеща плавно, защото е изравнен булевардът.

 „Всичко ново е по-добро” – така споделиха вижданията си семейство на средна възраст, като казаха, че мястото е приятно за разходки и почивка.

Хората, които работят в обектите, бяха доволни, че най-сетне е свършена работата по булеварда и няма да се вдига повече прах.

В крайна сметка, както винаги, има доволни и недоволни. Ясно е, че това, което гражданите на София и гостите на града виждат, е нещо ново, но то не е перфектно и само времето ще покаже кога пак ще се наложи ремонт на Витошка.

За ремонта на столичната пешеходна зона са похарчени близо 3 млн. лева. Гаранционният срок за изпълнението е 5 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама