Уникални кадри от брега на Дунав с Баба Тонка, Ботев, Вазов и Паисий в "Аз съм българче" (видео)

06:28, 21 юли 15 / Култура 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Официалното видео към заглавната песен на новия албум на рок патриотите от "Епизод" и младата русенка Виктория Миланова "Аз съм българче" е вече факт, видя Topnovini.bg.

То бе публикувано в официалния канал на групата в палтформата за видео споделяне VBOX7.

120-годишният текст на Иван Вазов "проговори" чрез Вики и вокалиста на "Епизод" Емил Чендов с музиката на баскитариста Симеон Христов. Видеото е реализирано с подкрепата на Община Русе.

Режисьорът Иван Иванов е включил във видето специално заснети за целта кадри от брега на река Дунав при Русе, от крепостта Царевец във Велико Търново и др.

Наред с това в него присъства и част от уникалното шоу, което сътвориха рок патриотите от "Епизод", заедно с Виктория Миланова на сцената с оригиналната подкрепа, която получиха от феновете на "Дунав" Русе на брега на голямата европейска река през юни тази година.

Припомняме, че тогава момчетата и момичетата от "небесно синята" агитка изненадаха за пореден път рокаджиите, като не се примириха само с традиционната пламенна подкрепа и пригласания по време на някои от култовите им песни по стихове на безсмъртните родни поети, аранжирани от групата.

Под мотото "От Дунав започва България" феновете разпънаха и огромни портрети на част от авторите и героите в хитовете им, накарали нови поколения българи да припознаят по нов начин родната история и литература. Така един след друг пред сцената се появиха портетите на Христо Ботев и монахът Паисий Хилендарски. С ликът на Баба Тонка Обретенова пък феновете напомниха и за местната героиня, израснала на брега на река Дунав, посветила живота си, заедно с този на своите синове, на освободителната борба.

Заглавната песен на новия албум на "Епизод" с малката русенка Виктория "Аз съм българче" логично бе "изгледана" отблизо от портрета на Иван Вазов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама