Все още има незаети места в Шуменския военен факултет

07:07, 21 юли 15 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Все още има свободни места в гражданските специалности на факултета „Артилерия и противовъздушна отбрана и комуникационно-информационни системи” в Шумен. Тази година военният институт предлага 4 специалности на студентите. От тях 3 са инженерни – „Комуникационна техника и технологии”, „Компютърни системи и технологии” и „Компютърни технологии за проектиране”.

Единствена специалност, която не е инженерна, е „Административна и информационна сигурност”.

И за четирите обаче все още има свободни 43 места в редовна и задочна форма.

Деканът на факултета полк. Сашо Евлогиев каза, че според анализите, които са направили, младите хора не искат да се записват в специалности, в които се изучават математика, физика, химия и други точно науки.

„Младите са изключително информирани, но те не обичат да се занимават с математика. Ако им предоставиш информация по-дълга от 2-3 страници, тя просто не се чете”, заяви полк. Евлогиев.

В специалността „Комуникационна техника и технологии” към момента има 6 свободни места, 13 места са свободни при задочната форма на „Компютърни системи и технологии”, 6 редовни и 10 места за задочници има в „Компютърни технологии за проектиране”.  В специалност „Административна и информационна сигурност” има непопълнени 6 места за редовно обучени и 2 задочни бройки.

Полк. Сашо Евлогиев обясни, че в приемът на студенти ще продължи до попълване на свободните места.

Деканът на военния факултет обяви още, че приемът на курсантите вече е завършил. „Имаме 154 курсанти записани в Националния военен университет. Това са около 3-3.5 човека за място, каза полк. Евлогиев и допълни, че последните две години има голям интерес към предлаганите специалности. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама