Разград посреща делегации от шест побратимени града за Панаира на киселото мляко

07:23, 21 юли 15 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делегации от шест побратимени града идват в Разград за Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествените занаяти, съобщиха от общината.

Това са представители на местната власт на Орел - Русия, Шалон-ан-Шампан - Франция, Армаа - Северна Ирландия, Сомбатхей- Унгария, Одунпазаръ - Турция и Слобозия - Румъния.    Най-малобройна, само от двама души е делегацията от руския град Орел, а най-голяма е тази от румънския град Слобозия, в състава на която са 18 души.

Тридневните празници тази година започват утре. В рамките на панаира ще се проведат конкурси, детска занаятчийска работилница „Чудесия“, дегустации и забавни състезания. 

В дефилетата и концертите на открито ще участват фолклорни художествени колективи от САЩ, Бразилия, Унгария, Турция, Сърбия, Мексико, Мартиника, Грузия, Колумбия и България.

Основното послание на събитието е да се съхрани и популяризира традиционната българска култура и най-старата традиция на местната етнографска група - капанци, за приготвяне на домашно кисело мляко с уникален и неповторим вкус.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама