Местният парламент решава дали да има нов център за хора с увреждания в Бургас

07:47, 21 юли 15 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници ще трябва да вземат отговорното решение дали да има нов център, който да обслужва хората с увреждания в морския град. Това ще стане на днешното заседание на местния парламент в Бургас, в чийто дневен ред са заложени общо 49 точки.

Идеята за „Център за социална рехабилитация и интеграция“ (ЦСРИ) е на кмета Димитър Николов. Подобно място ще е от изключителна помощ за хората с увреждания в града, тъй като досегашният вече не може да изпълнява нормално функциите си поради липса на достатъчен персонал.

В Центъра ще се извършват социални услуги, свързани с рехабилитация, социално-правни консултации, образователно и професионално обучение и ориентиране, както и изготвянето на индивидуални програми. Предвижда се услугата да бъде ползвана от 20 потребители на възраст до 18 години. В новия Център трябва да бъдат открити 6 щатни бройки, които да полагат адекватни грижи за хората с увреждания при нужда.

Средствата за дейността му, в това число и работните заплати на персонала, ще бъдат осигурени съгласно Закона за държавния бюджет за 2016 г. по критерии, определени с Решение на Министерски съвет.

Съветниците ще трябва да решат и казуса с ремонта на бургаската стоматология. Здравното заведение не е виждало цялостно реновиране, откакто е създадено през 1968 година. Най-спешна нужда обаче има от подмяна на цялата ВиК мрежа.

Други важни точки в дневния ред на днешното заседание са отменянето на Наредбата за паркиране на хора с увреждания в Бургас, преместването на паметника на антифашиста Начо Иванов от двора на Търговската гимназия, избор на управител на „Благоустройствени строежи“ ЕООД, достъп на кучета водачи до институции, нова техника за „Медицински център I” и сагата около стадион „Черноморец“.

Новините от днешната сесия четете на burgas.topnovini.bg!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама