Листа на чакащите въведе болницата в Добрич

07:58, 21 юли 15 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С цел недопускане на надлимитна дейност в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич се въвеждат листи на чакащите, като в края на миналия месец се е наложило за няколко дни да се преустанови плановата хоспитализация, съобщи изпълнителният директор на МБАЛ-Добрич д-р Трифон Йорданов.

В някои отделения чакащите са били 15-20, в други повече или по-малко, обясни директорът на болницата. Той увери обаче, че пациентите не се налага да чакат с месеци, а с 10-15 дни.

Ръководството на болницата е входирало заявление към Надзорния съвет на НЗОК и РЗОК  за изплащане на дейности, реализирани в предходните три месеца, в размер на 285 000 лева. Ние работим като областна болница със спрени дейности на болнична помощ в градовете  Тервел и  Генерал Тошево, а част от другите болнични заведения в областта не работят с пълен капацитет и това налага поемането на най-тежките случаи в цялата област, коментира директорът. Заявено е  и желание за промяна в индивидуалните договори на лечебното заведение със Здравната каса, за да се преоценят зададените стойности за болнична дейност за следващите две тримесечия. Според думите на д-р Трифон Йорданов в тях са заложени по-малко дейности за близо 1 милион лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама