Английски ученици обменят опит в Младежкия център в Стара Загора

08:26, 21 юли 15 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Ученици от Англия са първите посетители на новоизградения Международен младежки център за работа с деца и младежи в риск (ММЦРДМР) в Стара Загора, съобщиха от Общината.

Шестнадесет възпитаници на частно училище от Обединеното кралство са на едноседмично работно посещение тук. Те ще участват в занимания с екипа на Центъра по програмата за превенция на противообществените прояви сред младите хора, която е разработена от местната комисия към Община Стара Загора.

„Това е първата инициатива, която се реализира в Младежкия център, независимо че сградата още не е открита. Смисълът на целия проект за изграждането му е точно такъв - да се осъществяват международни обмени, с които да се опознават различни култри. Да се създават смислени и съвместни дейности“, каза зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова.  „Независимо че възрастовите групи в момента са разнообразни, мисля, че ще се получи много добра спойка в общуването и наистина ползотворни и полезни занимания“, допълни Сотирова.

Международният младежки център ще бъде официално открит в началото на септември. За изграждането му бе използвана сградата на бившето кино „Жельо Диманов“. 

Реновирането се осъществи чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014, а партньор на Община Стара Загора е неправителствената организация „Свят без граници". Проектът за изграждането на Младежкия център бе един от четирите одобрени за цялата страна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама