Второто класиране на Пловдивския университет излиза в събота

08:34, 21 юли 15 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" ще обяви второто си класиране на 25 юли, събота, съобщи зам.-ректорът на висшето училище доц. д-р Мария Стоянова. До 22 юли, сряда, тече срокът за записване на студентите, приети на първо класиране.

Общо 4 790 кандидати са подали документи за прием в най-голямото държавно висше училище в Южна България през тази година. 1 690 кандидати са участвали в кампанията само с оценка от държавен зрелостен изпит, 200 са записани  с отлични оценки от изпити в предварителната сесия и с много добри оценки от национални и международни олимпиади и състезания, които се признават за резултат от конкурсен изпит за определени специалности, а 2 247 са успешно издържалите приемни изпити в редовната сесия.

Акредитираният държавен прием на ПУ през новата академична 2015/2016 година е 3 779 места в бакалавърски и директни магистърски програми, като в тези бройки не е включен приемът на нови студенти във филиалите на Университета Смолян и Кърджали и в Техническия колеж в Смолян.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама