Оперният фестивал "Сцена на вековете" пуска в продажба ограничени количества билети

08:42, 21 юли 15 / Култура 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Летният оперен фестивал «Сцена на вековете» - Велико Търново пуска в продажба ограничени количества билети за спектаклите в тазгодишната си програма, съобщават организаторите.  На 24-ти и 25-ти юли ще бъде представена операта «Борислав» от Г. Атанасов.

По повод 830-годишнина от въстанието на болярите Асен и Петър под ръководството на акад. Пламен Карталов са реставрирани ръкописите на маестро Георги Атанасов на операта „Борислав”.

Постановката на първата българска историческа опера в четири действия „Борислав“ по повестта на Иван Вазов и музика на маестро Георги Атанасов е едно от музикалните събития това лято.

Произведението ще се качи отново на сцена повече от 100 години след като композиторът го създава. Диригент е Жорж Димитров, режисьор - Пламен Карталов, сценографията е на  Борян Белчев и Пламен Карталов.

На 31-ви юли и на 1-ви август ще се играе операта «Борис Годунов» от М. Мусоргски.  Публиката ще види постановка на Софийската опера и балет върху оригиналната версия на операта от 1869 г. Оперното заглавие е режисирано за открита сцена и премиерата му  бе миналото лято пред храм-паметника „Александър Невски“.

Диригент  на творбата е Борис Спасов. Режисурата  и сценографията са на  Пламен Карталов . Началният час на представленията е 21,00. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама