Ремонтират три читалища в община Исперих

10:40, 21 юли 15 / Култура 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Исперих започва ремонт на три читалищни сгради по проект, финансиран от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г., съобщиха от общинската администрация.

По проекта „,Подобряване на съществуващи центрове за предоставяне на културни услуги" ще се работи в читалище „Елин Пелин“, с.Подайва, читалище „Пробуда“, с. Свещари и читалище „Н.Й.Вапцаров“ в с.Малко Йонково.

Общата стойност на договора е  272 873 лв. без ДДС, от които 12 820 лева са собственото финансиране на общината.

Началото на дейностите по проекта бе поставено пред читалище „Н.Й.Вапцаров“ в село Малко Йонково, съобщиха от община Исперих.

На събитието присъстваха народният представител д-р Хасан Адемов, кметът на общината Бейсим Басри, председателят на Общинския съвет на ДПС Адил Решидов, зам.-кметовете на общината Нехире Юмер и Илиян Дочков, кмета на Малко Йонково Мехмед Ходжов, представители на строителната фирма и на строителния надзор по проекта и много местни жители.

Дейностите включват укрепване на таванските гредореди на трите читалища, ремонт на подовите настилки и стените, поставяне на нов акустичен таван от огнеустойчиви минерални плоскости.

По проекта ще бъде извършен още цялостен ремонт на фасадите на трите сгради, подновяване на осветителните инсталации на залите за представления и монтиране на нови осветителни тела в останалите помещения. За хората с увреждания са предвидени подемни платформи за инвалидни колички

Изпълнител на дейностите е софийската фирма „Простор 005“ ЕООД.

Предвидено е строително-ремонтните работи да приключат до 15 септември.

           

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама