НАП продава 30 дка ниви в Каварна

11:00, 21 юли 15 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири ниви в землището на гр. Каварна обявиха на търг инспекторите по приходите от отдел „Държавни вземания” при НАП Варна. Земеделската земя е конфискувана от съда от лице, извършило данъчни престъпления. Данъчно задълженото лице е подавало неверни годишни данъчни декларации, като по този начин е направило опит да избегне установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери. Две от нивите са с площ от по 5149 кв. м., а началната тръжна цена е 6 700 лева за всяка. Другите ниви са с площ от по 10 300 кв. м., като наддаването за всяка от тях ще започне от 13 400 лева. Търгът е обявен за 4 август и може да бъде намерен на електронната страница на НАП под № 32. Оглед на земеделската земя кандидат-купувачите могат да извършат от  27 до 31 юли.

За първите 6 месеца на годината инспекторите по приходите от отдел „Държавни вземания” при НАП Варна са провели 25 тайни търга,  като от реализираните продажби в бюджета са постъпили близо 400 хиляди лева.  187 357 лева са постъпили от продажба на недвижими имоти, 12 575 лева са постъпленията от продажба на изделия от благородни метали, а останалата част е от продажба на автомобили и други вещи отнети в полза на държавата от съдилища, Агенция „Митници“ и др.

 До края на месец август отдел „Държавни вземания” при НАП Варна ще обяви на публична продан още 18 недвижими имота, конфискувани от съдилищата за придобиване от престъпна дейност, от които се очакват приходи в хазната в размер на близо 320 хиляди лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама