Налагат солени глоби за неиздаване на касов бон на морските плажове

12:06, 21 юли 15 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички търговци и институции, които издават билети срещу своите услуги, от днес ще трябва да регистрират и отчитат продажбите си чрез фискален касов апарат. Касовите бележки ще са задължителни при продажбата, например на билети за посещение на музей, спортни събития, концерти, за ползване на шезлонг, чадър на плажа и други услуги. В случай на неизпълнение на изискването глобите ще варират от 300 до 3 хил. лева, съобщиха от НАП-Варна.

Въвеждането на новото изискване става по силата на промени в наредбата за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства, публикувани в Държавен вестник  от 16 юни. Изключение ще се прави само при продажба на билети, карти, абонаментни карти за превоз на пътници, когато издаването им е задължително съгласно нормативен акт, както и при продажбата на билети, фишове, талони и други удостоверителни знаци за участие в хазартни игри.

Ако не получи касова бележка за предложената услуга, всеки гражданин може да подаде сигнал. Оплакванията могат да бъдат изпращани по пощата, по електронен път, в кутии за мнения и коментари, поставени в офис на НАП-Варна, както и да бъдат подадени в деловодството на  Териториалната  дирекция на НАП - Варна, а също така и чрез обаждане на единния за страната телефон 0700 18 700.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама