139 състезатели се регистрираха за Лудогорския полумаратон и колоездене

12:06, 21 юли 15 / Спорт 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо139 бегачи и колоездачи се регистрираха за участие във второто издание на Лудогорски полумаратон и колоездене, съобщиха организаторите от разградския клуб за приключенски спортове „Зелена стъпка”.

Срокът за онлайн записването и заплащането на състезателната такса приключи тази нощ. Предвидена е възможност и за регистрация на място в деня на състезанието и вечерта преди него, но само ако има свободни налични стартови номера за желаната дисциплина.

Състезанието ще се проведе на 26 юли в местността „Пчелина” край Разград.

Освен класическата полумаратонска дистанция от 21 км. за бегачи и колоездачи, с която стартира Лудогорският полумаратон и колоездене преди година, във второто издание на състезанието ще има четири състезателни трасета, а участниците могат да избират между  5 дистанции - 12 или 21 км. бягане, 21 или 40 км. колоездене, както и дуатлон, включващ 21 км. колоездене и 12 км. бягане.

Трасирана е и 2-километрова детска дистанция за бягане, за която няма предварително записване, а участието в нея е безплатно. 

Маршрутът е почти изцяло в гора - по горски пътища и пътеки без настилка, както и по-малка част с макадам и асфалт.

За класиралите се на първите три места ще има медали, организаторите са подготвили и куп други награди и изненади. По трасетата ще има и няколко подкрепителни пункта, на които ще са осигурени вода и плодове.

Спонсори и партньори на състезанието са „Амилум България, „Агрохимконсулт - 3, спортни магазини „Яко”,  Compressport, “Антибиотик - Разград” АД, спортна мрежа DRace, Интернешънъл Асет Банк АД. Надпреварата се организира с подкрепата на Община Разград.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама