Здравко Димитров се кандидатира за кмет на Пловдив

12:08, 21 юли 15 / Политика 25 528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Здравко Димитров официално влезе в надпреварата за кмет на Пловдив като независим кандидат. Инициативен комитет, в който влизат пловдивският художник Васил Стоев, известният български тенор Ивайло Михайлов, международният гросмайстор и голям български шахматист Любен Попов, хирургът д-р Ангел Енчев, обяви решението на специална пресконференция днес, предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg.

"Това решение не е самоцелно, обмислено е внимателно", коментира самият Димитров. По думите му на този етап няма да се търсят разговори за подкрепа с други политически партии.

"Аз излизам като Здравко Димитров", категоричен бе народният представител от ГЕРБ.

Той поясни, че все още е член на ГЕРБ, макар че от партията имат право да го изключат, но подчерта, че ГЕРБ е добър политически проект и каквото и да се случи, то той остава с най-добри чувства.

Димитров посочи, че очаква на местните избори за него да гласуват пловдивчани, недоволни от управлението на града, което, по думите му, не е обърнато към гражданите.

Точно прозрачно и честно управление за гражданите, достъпност до администрацията и нейните действия, възстановяване на доверието в местната власт, честност в комуникацията и управлението са част от принципите, които ще залегнат в програмата на Здравко Димитров и екипа му за управление и развитие на Пловдив.

"При всички случаи изборите ще са интересни", коментира пловдивският депутат и призова всички участници в тях към честна игра. Той бе категоричен, че ще залегне на позитивна кампания с думите: "По-добре да се дават решения на проблемите, вместо да се вадят компромати".

Здравко Димитров коментира и решението си да подаде оставка като председател на областната структура на ГЕРБ – Пловдив.

Той бе категоричен, че капката, преляла чашата на търпението му, е кадруването на Методи Андреев, задкулисните му игри и вмешателството в политиката на ГЕРБ. "А в крайна сметка дори не е член ан партията", посочи Димитров и поясни, че Андреев е бил спуснат с готова листа от София.

Друг мотив е равносметката, която е направил за случващото се в партията. "Тези, които тръгнахме първи, вече ги няма, дойдоха нови хора, подмениха се ценностите на ГЕРБ, случиха се много партийни назначения – това ме накара да се замисля", сподели Здравко Димитров.

На своя наследник - Розалин Петков, Димитров пожела успех от сърце и посочи, че той ще му е нужен, защото Пловдивска област е една от най-трудните в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама