Наесен обновяват столичния парк "Възраждане"

12:30, 21 юли 15 25 517 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Процедурите по следващия етап от обновяването на парк „Възраждане“ са на финал и вероятно ранната есен ще започне строителството. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверка на изпълнението на строителните работи на спортния комплекс в „Зона Б 5-4″, предаде репортер на София Topnovini.bg.

От 7 години насам общината водеше дела за незаконно завзети терени, част от парк "Възраждане". Фандъкова посочи, че през 2008 година е установено, че има издаден нотариален акт за 21 дка общински терен, който е незаконосъобразен. По думите ѝ прокуратурата е била сезирана още тогава, след което дружеството „Софийски имоти“ е трябвало да заведа дела.

„Дружеството, което беше известно в миналото с раздаване и подаряване на имоти, всъщност сега успя да защити в съда общинската собственост, така че вече 21 дка от тези тук са общински и предстои да бъде изградена парковата зона“, каза Фандъкова.

Преди дни с решение на Министерския съвет 9 дка държавна собственост от парка бяха дадени на общината. Фандъкова допълни, че правителството и в частност транспортният министър Ивайло Московски имат огромна заслуга за това.

Предвижда се в новия парк да има както зона за отдих, така и зона за атракции.

„Там има и циркова площадка, на която може вече постоянно да се ситуира цирк. Продължаваме с работата и очаквам, ако няма обжалвания, още ранна есен да започне строителството“, каза още Фандъкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама