Обвинена в убийство се отказа от самопризнания

12:35, 21 юли 15 25 676 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
32-годишната Галина Петкова обвинена, заедно със съпруга си Огнян Петков, в убийството на дистрибутора Кънчо Кънчев, не се призна за виновна и се отказа от съкратено съдебно следствие. Това стана ясно днес на заседание на Окръжен съд Стара Загора за предварително изслушване, поискано от Огнян Петков, за да може делото да бъде гледано по съкратената процедура.

Да защищатава обвиняемата се яви адвокат Марин Марковски. Най-напред той поиска време от съда, за да говори с подзащитната си, след което стана ясно, че тя не се признава за виновна.

Делото ще се гледа по общия ред и е насрочено за 19 и 20 октомври.

Окръжна прокуратура Стара Загора вече внесе в съда обвинителен акт, в който поиска доживотна присъда за двамата съпрузи от Пловдив. Те са обвинени по чл.199 от Наказателния кодекс за грабеж, придружен с убийство. Тялото на Кънчев бе открито в нива на пътя между Първомай и Чирпан на 11 декември м. г. с десет прободни рани и една огнестрелна. Двамата съпрузи бяха задържани на 14 декември. 

Според разследването след предварителна уговорка и изготвен план двамата ограбили и убили Кънчев. При претърсване в дома на Галина и автомобила на Огнян са открити оръжието и ножа, както и 8600 лв., които са взели от убития. Двамата са дали подробни обяснения как е станало всичко и са съдействали на разследването, с което на практика са признали вината си.

Сега обаче Галина не признава вината си, затова Огнян също не може да бъде съден по съкратена процедура, поясниха магистрати.

Делото ще започне отново с разпити на десетки свидетели и изслушване на експертизи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама