Първата в България 3D поп опера гостува в Пловдив

13:16, 21 юли 15 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първата в България 3D поп опера - "Рибарят и неговата душа", ще гостува на сцената на Летния театър в Пловдив. Представлението на единственото по рода си музикално произведение в световен мащаб е на 9 септември.

Над 100 артисти от различни сфери на изкуството участват в грандиозния спектакъл. В главните роли се изявяват Ненчо Балабанов, Амалия, Весела Бонева, Мариана Попова, Стефан Владимиров, Джони Илиев, Димо Алексиев.

Композиторът на музиката към творбата - Минко Ламбов, преди броени дни спечели второ място в първото издание на конкурса за нова българска популярна песен "Лирата на Орфей" в Пловдив. Песента му "Миг" по текст и в изпълнение на пловдивчанката Ана Топалова бе оценена високо от авторитетното жури.

Топалова е и режисьор на "Рибарят и неговата душа", както и преводач на текста на Оскар Уайлд, по чиято творба е създадена поп операта.

"Провокирана бях от музиката в езика на Оскар Уайлд. Речта на неговите герои се излива като песен и така идеята този текст да се превърне в музика дойде съвсем естествено", споделя Ана Топалова. По думите й е изключително важно да се види на българска сцена сюжет с такива силни послания, заложени от гениален автор като Уайлд, призоваващи към толерантност и разбиране на различния от нас. Послания, които ни връщат към същността  на човешкия живот и неговия смисъл.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама