Шумен е домакин на състезание по ориентиране за купа “Шуменска крепост”

13:46, 21 юли 15 / Спорт 25 592 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За 44 пореден път Шумен ще е домакин на състезание по спортно ориентирана за купа “Шуменска крепост”. Това обяви на брифинг председателят на местния клуб по ориентиране “Мадарски конник” Йордан Нанков.

Състезанието ще се проведе в Природен парк “Шуменско плато” на 25 и 26 юли. Очаква се в него да се включат между 150 и 200 ориентировачи от цялата страна, като до момента официални заявки са направили от клубовете в Ямбол и Сливен, Варна, Стара Загора очаква се участие да заявят спортисти от Разград, Търговище, Русе.

Ориентировачите от клубовете от страната трябва да заплатят и такса за участие, като във възрастовите групи до 14 години тя е три лева, а от 16 до над 60 години пет лева. По 2 лева коства участието в отворената тренировка.

Участниците са разделени в 21 възрастови групи, като в най-малката до 10 години всички пресекли финала ще получат награди. Малчуганите ще се състезават по трасе с дължина около километър и половина до два.

По големите участници ще се съревновават на средна дистанция от 6 километра, като средното време за победа е определено на 35 минути.

Първите трима във всяка възрастова група от 16 до 45 години ще получат медали и предметни награди. Ще има и отборно класиране като първите три тима събрали най-много точки от надпреварата на 6 километра ще получат купи.

Поименни заявки за участие в средната дистанция се приемат до утре, а записванията за откритата тренировка ще продължат до 24 юли.

Главен съдия на турнира е Янко Бояров, старши съдии са Светослав Григоров и Христо Николов и контролен съдия е Йордан Нанков.

“Новото в състезанието тази година е, че за първи път има средна дистанция и участието на малки деца до 10 години. За тях ще се организират много игри занимания”, коментира Йордан Нанков.

Състезанието по спортно ориентиране за купа “Шуменска крепост” се провежда за първи път през 1971 година.

Организатори на състезанието са Клуб по ориентиране “Мадарски конник”  със съдействието на Община Шумен и дарители.

Подробна информация за условията и реда на записване в състезанието и протичането му може да се получи на телефонен номер – 0899 433 816. Питания могат да се адресират и на e-mail: [email protected].

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама