Боливудски актьор ще рекламира България в Индия

14:29, 21 юли 15 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ангажирането на известни чужденци, които да рекламират България като атрактивна туристическа дестинация са сред заложените мерки от Министерството на туризма, за да може страната ни да бъде по-разпознаваема. Това обясни днес на работна среща-дискусия в зала „Плевен“ на Областна администрация министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя добави, че вече има потвърждение от страна на известен боливудски актьор, който ще участва във видеоклип за реклама на България в Индия.

Относно възможността на Плевен да бъде притегателен туристически център министър Ангелкова заяви, че градът ни има огромен потенциал. В Плевен и областта има много културно-исторически паметници, които биха могли да привличат туристи, има и възможности за здравен туризъм.

Николина Ангелкова добави, че дискусиите на тема «Бранд България» са важни, тъй като трябва да се чуе какво местната власт, бизнеса, браншовите структури смятат, че може да се направи така, че страната ни да бъде място, което си заслужава да бъде посетено.

Министърът на туризма коментира и един интересен факт - България е на трето място по брой открити артефакти на нейна територия и то като се има предвид, че има още неоткрити места и тепърва има още много работа за археолозите. В тази челна позиция България е заедно с Италия и Гърция. Затова и от Министерството на туризма ще акцентират върху реклама на културно-историческите маршрути, които са най-разпознаваеми и достъпни за посещение.  

За да бъде България по-добре позната като туристическа дестинация ще се наблегне и на дигиталната реклама и маркетинг.

На срещата днес кметът проф.д-р Димитър Стойков направи презентация на туристическата стратегия на Плевен до 2020 г. Той подчерта, че усилията на местното ръководство са насочени към реализиране на идеята да бъде привлечен голям инвеститор, който да изгради комплекс в началото на прк «Кайлъка».

Участниците в срещата попитаха за възможностите за кандидатстване по проекти и програми за развитие на туризма. Беше акцентирано за това, че Плевен може да бъде център на здравния туризъм у нас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама