Депутати от ГЕРБ обсъдиха с кметове във Варненско предприетите мерки заради антракса

14:38, 21 юли 15 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Народните представители от ПП ГЕРБ Павел Христов и Нели Петрова обсъдиха с кмета на Ветрино Димитър Димитров предприетите мерки заради случая на антракс във Варненска област. В резултат от бързата реакция на всички институции опасността от евентуално разпространение на заразата е сведена до минимум, стана ясно на срещата в общината. Кметът запозна варненските депутати с превантивните мерки, които са предприети, в това число ваксинацията на животни в село Млада гвардия и извършените клинични прегледи на хората, имали контакт с починалия овчар и месото на заколената от него крава.

Нели Петрова и Павел Христов, който е и административен секретар на ПП ГЕРБ-Варна, проведоха вчера изнесени приемни в няколко общини на територията на областта. От възможността да поставят своите въпроси в Аксаково се възползваха и кметове на населени места в общината.

Кметът на с. Долище Иван Костов поиска съдействие за възстановяването на ловното стопанство и пътя край река Батовска.  Кметският наместник на с. Осеново Данко Бакалов запозна народните представители с необходимостта от довършване на пътя за Кранево. Участъкът от 1,5 км е на територията на община Балчик, уточни Бакалов.

Кметът на с. Засмяно Тодор Атанасов информира, че вече са подадени два проекта, които очакват финансиране от междуведомствената комисия по бедствия и аварии. Целта е да бъдат възстановени щетите по пътната инфраструктура, нанесени при последните наводнения.

Кметът на Аксаково Атанас Стоилов на свой ред запозна депутатите с проектите, които реализира администрацията му. Общината е сред отличниците при работата по европейските програми, а от тази година градът е със 100% изградена водоснабдителна и канализационна мрежа.

Липсата на работни места бе сред основните проблеми, поставени на изнесените приемни на варненските депутати в общините Суворово и Вълчи дол. Представители на неправителствени организации в Суворово поискаха подкрепа за по-активен културен живот в общината, а във Вълчи дол граждани обсъдиха с Павел Христов и Нели Петрова възможностите за осигуряване на по-достъпна среда за хората с увреждания и повече условия за отдих и спорт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама