10 хил.лв. глоба ще плати туроператорът, който изостави ученици в Испания

14:53, 21 юли 15 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Максималната глоба от 10 хил.лв. ще бъде наложена на „Гъливер Травъл“ - фирмата, която остави на улицата ученици на екскурзия в Испания. Това съобщи председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов пред БНР, цитиран от пресцентъра на комисията.

На фирмата вече е връчен акт заради липсата на важна информация в преддоговорните отношения, както и за  неизпълнението на ангажиментите – на място се оказа, че две от нощувките не са осигурени.

Маргаритов съобщи още, че се макар да расте броят на проверките, които прави комисията, констатираните нарушения намаляват. Той съобщи, че заради липса на категоризация са затворени 20 обекта по Черноморието, предимно заведения. Още толкова заповеди са издадени за временно спиране на атракциони и различни съоръжения, разположени в аквапаркове и увеселителни обекти в страната. При тях липсвали документи за произхода и техническата изправност на съоръженията.

От началото на сезона са извършени около 2000 проверки в туристически обекти, при които са съставени актове за около 170 нарушения. Всеки месец в КЗП постъпват над 1000 жалби и сигнали, които касаят дейността на различни икономически оператори, с които потребителите имат ежедневни съприкосновения – големи вериги, мобилни оператори, туристически обекти, комуникационна техника, битови уреди и др., съобщи още председателят на КЗП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама