Международна конференция за 75 г. от Възвръщането на Южна Добруджа

15:00, 21 юли 15 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Международна научна конференция „Добруджа – политика, общество, стопанство и култура (ХI–ХХ в.)“  ще се проведе на 17 и 18 септември в Тутракан и Добрич. Тя е посветена на 75-годишнината от Крайовския договор и възвръщането на Южна Добруджа към България, съобщиха от Регионалния исторически музей в Добрич.

Форумът се организира от Министерството на културата, общините в Добрич и Тутракан, Институтя за исторически изследвания при Българска академия на науките, Регионален исторически музей – Добрич и Исторически музей – Тутракан.

41 учени от Франция, Румъния и България са заявили участие в конференцията. Сред участниците са видните български учени историци академик Георги Марков, проф. дин Антонина Кузманова, проф. д-р Тодор Петров, доц. д-р Станчо Станчев, доц. д-р Благовест Нягулов. От РИМ – Добрич научни съобщения ще представят гл. ас. д-р Цветолин Недков, д-р Кремена Митева, Лена Кирилова, Надежда Иванова и Радослав Симеонов.

Материалите от международната научна конференция ще се издадат в сборник, който ще се появи на книжния пазар в края на годината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама