Турската полиция има заподозрян за атентата в Суруч

15:02, 21 юли 15 / Свят 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Властите в Турция са идентифицирали един от заподозрените за кървавия атентат в пограничния със Сирия град Суруч, съобщи днес премиерът на страната Ахмет Давутоглу, предаде BBC.

"Един заподозрян е идентифициран. Всички международни и вътрешни връзки (на заподозряния) се разследват. Очакваме разследването да приключи колкото се може по-скоро"", каза той и отново посочи, че вероятността самоубийственият атентат да е дело на групировката „Ислямска държава“ е голяма.

Даутоглу допълни също, че броят на жертвите вече е достигнал 32 души, а други 29 са все още в болница. Министър-председателят на Турция съобщи още, че за сряда е насрочена среща на кабинета, на която ще бъдат обсъдени допълнителни мерки за сигурност, които да бъдат приложени по границата със Сирия.

Той коментира и обвиненията, че Турция и управляващата Партия на справедливостта и развитието в миналото са насърчавали джихадистите от "Ислямска държава" така:

"Турция и правителствата на ПСР никога не са имали директна или индиректна връзка с каквито и да е било терористични организации и никога няма да толерират терористични групи".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама