Проблеми със спасителите и медицинското оборудване на плажовете в област Добрич

15:43, 21 юли 15 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички проверени от МРРБ и областния управител плажни ивици на територията на област Добрич, които са отдадени под наем, имат някакви нередности.Основно те касаят водноспасителната дейност и медицинското обслужване. На три плажа на територията на област Добрич, които са отдадени на концесия, не са открити нарушения при извършените проверки, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това са плажовете „Албена“, „Кранево – север“, „Кранево – юг“.

Според данните на МРРБ, проверени са общо 99 морски плажа по Черноморието, от които 56 предоставени на концесия и 43 - с договори за наем. Проверките са извършени през втората половина на месец юни и началото на юли. Областният управител е извършил проверки на 5 плажа на територията на областта.

Констатациите за плажовете в областта са, че за пет има проблем със спасителите, за още толкова е установено непълно медицинско оборудване, а на „Нов плаж Балчик“ в момента на проверката не е имало медицинско лице.

Сред 36-те плажа, на които има нарушения на водноспасителна дейност,  са и плаж „Част 3 от „Крапец – север“, „Част 1 от „Каварна“, „Божурец – Топола 3”, „Божурец – Топола 1”, „Балчик – Двореца”. С нарушения на здравно и медицинско обслужване са 11 плажа, сред които „Част 3 от „Крапец – север“, „Част 1 от „Каварна“, „Балчик – Двореца”. По отношение на обезопасяването на прилежаща акватория нередности са установени на плажовете „Божурец – Топола 3“, „Божурец – Топола 1“, „Икантълъка 2”. Проблеми със санитарно-хигиенното поддържане имат 7 плажа, между които „Крапец – север“, „Част 1 от „Каварна“, „Божурец – Топола 1“. С преместваеми обекти, извън одобрените схеми, са плажовете „Божурец – Топола 3“, „Божурец – Топола 1“, „Икантълъка 2”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама