Мая Манолова не се извинила на ГЕРБ за "Костинбродската афера", губи подкрепа

15:53, 21 юли 15 / Политика 25 518 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При изслушването на Мая Манолова, кандидат за омбудсман на Република България, парламентарната група на ГЕРБ е поискала извинение от червената депутатка за така наречената „Костинбродска афера“. Манолова е отказала да се извини и групата на ГЕРБ няма да излезе с общо решение за подкрепа на кандидатурата ѝ. Това съобщи пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Аферата в Констинброд гръмна на 11 май 2013 г. - ден преди парламентарните избори. Тогава прокуратурата и ДАНС извършиха специализирана операция в печатницата "Мултипринт", собственост на общинския съветник от ГЕРБ Йордан Бончев. В печатницата бяха открити 350 000 незаконни бюлетини, което според анализатори оказа влияние на изборния резултат на ГЕРБ. Макар да бяха първа политическа сила, те не сформираха кабинет на малцинството, и така се стигна до правителството "Орешарски". 

„Бяха зададени въпроси от колегите и няма как да не се зададе въпрос за аферата "Констинброд". Колегите пожелаха да разберат дали Манолова е в състояние да се извини за този случай“, обясни Цветанов. По думите му са минали вече близо 2 години от събитието, което действително е създало една нестабилност в парламента и в държавата като цяло.

„Не чухме извинение от нейна страна. Тя съжали, че този сигнал е бил задействан в деня за размисъл. Взели сме като решение на ПГ на ГЕРБ. Призовали сме нашите народни представители да гласуват по съвест“, допълни Цветанов.

Той съобщи, че ще бъде проведена среща с другия номиниран за омбудсман – настоящия обществен защитник Константин Пенчев, издигнат от Реформаторския блок. Изслушването на Пенчев било по негово желание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама