Има нарушения във всички плажове, отдадени на концесия от регионалното министерство

15:59, 21 юли 15 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Направили сме проверка на 99 плажове, които стопанисва МРРБ, като 56 от тях са концесия, а останалите под наем. В тези 56 морски плажа установихме нарушения. В част от тях имаме поставени в по-голям брой от разрешения обекти, а 49 са допълнителни търговски площи - повече маси, столове, тенти, шатри, които не са съгласувани.

Това заяви регионалният министър Лиляна Павлова по време на пресконференция за представяне на резултатите от проверките за спазване на изискванията на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие по отношение управлението на плажните ивици.

„Започваме изненадващи проверки на плажовете. В момента сме изготвили и връчили нарушенията до всички. Даден е срок за коригиране на нарушенията на концесионерите. Като втора стъпка при неотстраняване на нарушенията ще последват санкции, а като трета стъпка ще бъдат прекратени договорите“, добави Павлова.

Тя каза още, че има много концесионери, които плащат наложените им глоби, но не премахват нарушенията. Ако това се случи над 2 или 3 пъти, по предложение на Министерски съвет ще се стига до прекратяване на договорите.

Тя посочи и друг проблем - на всички плажове има недостатъчно спасителни постове. От разговорите на Павлова с представители на БЧК е станало ясно, че за тази позиция почти няма кандидати.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама