ГЕРБ изключва Здравко Димитров заради партийната дисциплина

16:10, 21 юли 15 / Политика 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съществува така наречената партийна и парламентарна дисциплина. Затова сме излезли с това решение да изключим Здравко Димитров от парламентарната група. Това заяви пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде репортер на София Topnovini.bg.

По-рано днес ГЕРБ изключи Здравко Димитров от парламентарната група и го призова да напусне и Народното събрание. Решението е мотивирано от издигането на кандидатурата на Димитров за кмет на Пловдив, въпреки официалното предложение от партията отново да бъде номиниран Иван Тотев.

„Разговарях днес с него и той каза, че ще се съобрази с всяко едно решение, което парламентарната група е взела, а и на партията като цяло“, увери Цветанов.

Попитан защо Димитров не се е съобразил досега, заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни, че това е личен избор.

По думите му от всички направени номинации във всички общински ръководства и в частност община Пловдив - всички районни структури са номинирали само и единствено Иван Тотев за следващ управленски мандат.

„Решението на изпълнителната комисия е публично оповестено. Тогава бяха представени кандидатите ни за всички общини в областта. Ние вече сме в един режим на предизборна кампания“, поясни Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ каза, че ако Димитров е бил с всички тези качества, за които инициативният комитет сега го предлага за кмет на община Пловдив, "нека в едни следващи местни избори се яви като техен кандидат".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама