Над 850 хил. лв. щети от кражба на ток отчита EVN

16:19, 21 юли 15 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 850 000 лева са щетите от кражби на ток за първото шестмесечие на тази година, съобщиха от EVN. Повече от 7 милиона киловатчаса електроенергия е станала обект на посегателства, а освен това са отмъкнати и 15 хил. метра проводници. Близо 50 са кражбите на оборудване на трафопостове.

Електроразпределителното дружество, което оперира и на територията на Пловдивска област, отчита нарастване на загубите в сравнение с 2014 г., когато за 12-те месеца щетите са възлизали на близо 1 млн. лв.

Кражбите са организирани и противно на общоприетото мнение не са дело на роми, поясни инж. Костадин Величков, изпълнителен член на Съвета на директорите на "EVN България".

Около 12 на сто от посегателствата са извършени на територията на Старозагорска област, а в Пловдивско те са близо 10 процента. Вече са разкрити няколко групи за кражба на ток в Стара Загора, Пловдив и Бургас.

Междувременно днес от полицията в Пловдив съобщиха за задържан 35-годишен мъж, който се е включил неправомерно в електроразпределителната мрежа в район "Тракия". По случая работи Районна прокуратура - Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама