Областният управител Донка Иванова се срещна с делегация от Армения

16:32, 21 юли 15 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител Донка Иванова прие днес група представители на държавната власт от Армения, които са на посещение в област Шумен, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Делегацията, в която са включени представители на министерствата на образованието и науката, на труда и социалните въпроси и на градоустройството на Република Армения, на местните офиси на УНИЦЕФ и фондация „Спасете децата“, е в нашия регион с цел обмен на добри практики в сферата на социалната политика.

На работната среща, в която участва и зам.-областният управител Селиме Кърджалиева, бяха обсъдени начините на взаимодействие и успешната съвместна работа между УНИЦЕФ-България, областна администрация и общините по отношение предоставянето и реализацията на различните видове социални услуги.

“Имаме възможност да продължим една добра традиция и успешно сътрудничество, каквото имаме с УНИЦЕФ”, заяви областният управител Донка Иванова. Тя подчерта факта, че област Шумен е една от трите пилотни области в страната заедно с Монтана и Сливен, където международната организация фокусира дейностите си при работа с децата.   

В хода на разговорите бяха коментирани дейностите по подготовката на Стратегията за развитие на социалните услуги на област Шумен за периода 2016-2020 година, която предстои да бъде приета до края на месец септември тази година.

Представен беше моделът, по който се създава този документ и конкретните стъпки, които се извършват от областната и общинските администрации при подготовката на стратегията.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама