Богати крадат ток в Стара Загора

16:33, 21 юли 15 25 673 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"В ромските махали нямаме проблеми със събираемостта. Поставени са електромери с дистационно отчитане и потребената електроенергия се плаща. Проблемите с кражбите на ток не идват от ромските махали, а от хора с по-висок статус на живот”, съобщи в Стара Загора Костадин Величков, изпълнителен член на Съвета на директорите на „EVN България”. По думите му  ток се краде в кварталите, където живеят хора с високи заплати. Н  не са малко и случаите на кражби на ток от страна на дребния бизнес в сектора на услугите. Вече има и разкрити няколко такива групи в Стара Загора, Пловдив и Бургас.

Общо 1.67 млн. квтч са били „откраднати” в Старозагорско за първото шестмесечие на тази година. Стойността на щетите е 154 500 лв. От откраднати 274 м проводници и трансформаторни масло от трафопостовете са насенеи щети за 6 200 лв. От електроразпределителното дружество се оплакаха, че най-много са кражбите на трансформаторно масло в радневски села.

„Град Стара Загора ще бъде изцяло оборудван с електромери с дистанционно отчитане”, съобщи още Величков. Досега са поставени около 60 000. До началото на 2016 г., когато пазарът трябва да се либерализира, ще бъдат поставени още 12 000.

Над 13.5 млн. лв. ще инвестира EVN в Старозагорска област през тази година. Започва и изграждането на кабелен електропровод в посока бившия Азотноторов завод, за да се задоволят нуждите на фирмите, които  работят там.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама