Меглена Кунева поиска спешна сбирка на реформаторите за съдебната реформа

16:44, 21 юли 15 / Политика 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Носещата конструкция е разделянето на ВСС. За радост няма съпротива срещу тази идея. Нека да тръгнем от това, по което сме съгласни и към това ядро на съгласие да прибавим още елементи и да говорим за времето, в което това може да се случи." Това заяви в парламента вицепремиерът и лидер на „Движение „България на гражданите“Меглена Кунева само няколко часа след срещата между премиера Бойко Борисов и лидерите на ДПС и ДСБ конституционните промени.

Кунева съобщи, че свиква и извънреден изпълнителен съвет днес в 17:00 часа, за да бъде изготвена позиция на партията, каза Кунева и призова и колегите и от другите партии в Реформаторския блок да направят същото.

Тя предлага утре да се събере спешно и председателският съвет на РБ, за да се формира единна позиция на блока.Тя се възмути, че на разговорите с Борисов и Местан не е бил поканен съпредседателят на парламентарната група на РБ Найден Зеленогорски, който е представител на ДБГ.

"Не търсете конфликт вътре в Реформаторския блок", каза още Меглена Кунева.

"Не съм видяла предложение на хартия от ДПС", каза още Кунева. "Да се случи реформата е много важен елемент от развитието на страната. Не мисля, че има непреодолима съпротива към съдебната реформа като цяло", подчерта тя.

На въпрос за мнението на Радан Кънев, че ДПС предлага "имитация на реформа" Кунева отвърна, че още не е говорила с него и не знае мнението му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама