Рецидивист от Русе се връща в затвора, след екшън-кражба на кабели

16:59, 21 юли 15 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Многократно осъждан рецидивист се връща в затвора, след като за пореден път посегнал на чужда собственост.

Към края на миналата година той имал нужда от пари, а нямал доходи, поради което решил да се върне към стария „занаят“. Той се качил на покрива на блок „Вела Пискова“ в квартал „Възраждане“ в Русе, с намерение да задигне алуминиеви антени и да ги предаде за скрап. Не намерил такива, затова решил да среже кабелите, които видял.

Те били на „Нетуоркс България“ ЕООД, чиито клиенти останали без доставяните по тях интернет и телевизия, поради което се свързали с фирмата. Тя изпратила на място екип, който пък заварил крадеца да прибира нарязаните кабели в раницата си.

От тук ситуацията силно заприличва на екшън, с гонения по покрива и екстремно бягство на преследвания.

Младите мъже подгонили крадеца по покрива на блока, но той успял да влезе през изхода на друг вход, като малко преди служителите на кабелния оператор да го стигнат, успял да заключи вратичката след себе си и да поеме надолу.

Младите мъже пък се разделили – единият се вмъкнал обратно в блока през изхода на друг вход, за да спипа долу престъпника, а колегата му останал на покрива, за да го направлява за посоката на бягство на извършителя на престъплението.

Последният набрал преднина, но преследвачът му не се отказал, ползвайки помощта на наблюдателя от високото място. На ъгъла на блок „Неофит Рилски“ дори успял да снима крадеца с телефона си.

Свидетел на преследването станала фризьорка, която познавала един от собствениците на фирмата, както и подсъдимия, който преди време бил неин клиент. Щом видяла млад мъж в униформа на дружеството да участва в преследване, тя се обадила на познатия си и му казала, кого гони подчиненият му.

Въпреки мерките за спиране на крадеца, той успял да избяга и предал кабелите за вторични суровини. Все пак бил заловен и изправен пред правосдъието. Осъден е на 2 години ефективно, които ще изтърпи при първоначален строг режим, в затвор от закрит тип. Освен това трябва да покрие щетите, които нанесъл на „Нетуоркс България“ ЕООД. Те са оценени при назначена по делото експертиза на 60 лева. Крадецът дължи и разноските по делото.

Присъдата може да се обжалва пред Окръжния съд в Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама