Ролята на Русенския университет за развитието на област Силистра обсъждаха на среща в крайдунавския град

17:21, 21 юли 15 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възможностите за развитие на региона на Силистра, необходимостта от подготвени специалисти и възможностите за тяхното обучение бяха част от темите, които обсъждаха на среща в Силистра членовете на академичното ръководство на Русенския университет, областният управител Стоян Бонев и кметове от региона, съобщиха от пресцентъра на ВУЗ-а.

Участниците в дискусията се обединиха около тезата, че североизточният регион на България има потенциал да привлича инвеститори в индустрията, а в същото време да продължи развива традиционни отрасли като земеделието.

Ректорът на Русенския университет, чл.-кор. проф. Христо Белоев представи възможностите за обучение в различни професионални направления, като акцентира, че висшето училище подготвя кадри в повече от 50 специалности.

Около 750 младежи са завършили тази година средното си образование в област Силистра. В различните специалности на Русенския университет са се записали 150, като една трета от тях ще продължат образованието си във филиала на висшето училище в Силистра. "В момента се търсят програми, по които да подобрим материалната база на филиала и да санираме сградата", съобщи чл.-кор. проф. Христо Белоев.

Разговорите между академичното ръководство на Русенския университет и представители на различни институции имат за цел да задълбочат сътрудничеството и да намерят начини за подобряване на икономическото развитие на региона. Предстоят срещи в областите Разград и Търговище. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама