Окръжният прокурор на Варна встъпи във втория си мандат

17:40, 21 юли 15 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров подписа официално акт за встъпване в длъжност и в следващите 5 години ще бъде за втори мандат административен ръководител на окръжните обвинители в морската столица, съобщиха от пресслужбата на Варненската апелативна прокуратура.

Актът за встъпване в длъжност беше обявен пред колектива на Окръжната прокуратура и подписан от административния ръководител на Апелативната прокуратура във Варна Ружа Големанова и от избрания с решение на Висшия съдебен съвет Владимир Чавдаров.

"Ще насоча усилията си през втория мандат като административен ръководител на Окръжната прокуратура във Варна в две основни направления – постигане на по-добра ефективност в работата на прокурорите, следователите и служителите в Окръжна прокуратура - Варна, и по-добра резултатност в работата на районните прокуратури от съдебния окръг", каза при встъпването си в длъжност окръжният прокурор Владимир Чавдаров.

Владимир Чавдаров е роден на 1 декември 1965 година. Завършил е Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" през 1993 г. В съдебната система е работил изцяло в прокуратурата. Последователно е бил военен следовател, военен прокурор и заместник-военноокръжен прокурор във Военноокръжната прокуратура в София, а от 2005 година е назначен за административен ръководител на Военноокръжната прокуратура във Варна. От 2010 година, с решение на Висшия съдебен съвет, е назначен за административен ръководител на Окръжната прокуратура във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама