Излезе второто класиране на Софийския университет

18:01, 21 юли 15 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Излезе второто класиране на кандидат-студентския прием на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, съобщиха от висшето училище.

Класираните трябва да потвърдят или да се запишат в избраната специалност до 24 юли (петък) включително. Тези, които не потвърдят участието си за окончателното трето класиране, губят правото си за обучение.

Новоприетите студенти засега са 4 211, от които 3 705 са в редовна форма на обучение, а 506 ще учат задочно. Те вече са се записали или са потвърдили специалността, в която са класирани на първия етап.

Специалностите „Психология“, „Скандинавистика“, „Право“, „Медицина“, „Китаистика“, „Японистика“, „Компютърни науки“, „Софтуерно инженерство“, „Публична администрация“, „Международни отношения“ и „Културология“ са запълнени още на първо класиране.

Трето класиране ще бъде обявено на 28 юли, а записването за него ще става от 29 до 31 юли включително.

Общият брой на кандидатите за студенти е 7 795, като най-много от тях предпочитат да станат специалисти по психология, публична администрация, английска филология, социални дейности, културология, българска филология, педагогика, компютърни науки, софтуерно инженерство и предучилищна и начална училищна педагогика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама