Реорганизират движението по пътя Созопол - Приморско

18:39, 21 юли 15 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Созопол въвежда временна организация на пътното движение в участъка между Дюни и курорта Свети Тома. Реорганизацията влиза в сила от утре, 22 юли, съобщиха от кметството. Решението за забрана спирането и домуването на превозни средства и нерегламентираното къмпингуване е съгласувано с Агенция „Пътна инфраструктура” и с Главна дирекция „Национална полиция”.

Временната организация на движението се налага за летен сезон 2015 за път „927 BGS 1220 /ІІ-99, Созопол - Приморско/ - в.с. Дюни - /ІІ – 99/ и ще бъде въведена временна забрана за обществено ползване  в участъка между Дюни и Свети Тома поради възникване на опасност за сигурността на движение по пътното платно, съгласно чл. 9, ал. 3 от Закона за пътищата. Правата отсечка е с висока спектрална видимост, което предразполага водачите да се движат с по-висока скорост. Споменатият по-горе пътен участък преминава през красив ландшафт,  от едната му страна е морето с пясъчните дюни, а от другата страна е природната забележителност „Блато Алепу“. Те са защитени природни територии.

В обхвата на пътното платно съществува порочната практика на безразборно паркиране на  моторни превозни средства, които са собственост на плажуващите. 

Друг проблем на пясъчната ивица е нерегламентираното къмпиране върху защитените пясъчните дюни.

Това налага да се затвори пътният участък с неподвижни преградни съоръжения и да се поставят информационни табели, разясняващи алтернативни маршрути за движение.

От страната на курорта Св. Тома и вилно селище Дюни ще се обозначат зони за безплатно паркиране на МПС за желаещите да плажуват.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама