Партията на Кунева настоява на сегашния проект за Конституцията, но не изключва промени

19:34, 21 юли 15 / Политика 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Изпълнителният съвет на Движение България на гражданите (ДБГ) потвърждава поетия от народните представители на ДБГ ангажимент към внесения от Реформаторския блок (РБ) проект за промени в Конституцията“, това е едно от решенията на на ръководството на партията на вицепремиера Меглена Кунева след извънредно заседание на ръководството днес по повод разговорите около поправките в основиня закон. Това става ясно от съобщение от пресофиса на ДБГ до медиите.

„Движение България на гражданите“ влезе в управлението, за да изпълни основните си приоритети – осъществяване на съдебна реформа, приемане на промени в Конституцията и налагане на антикорупционни мерки. Тези реформи за нас са с еднаква важност и не търпят отлагане, казват още от ДБГ.

Ръководството на партията „декларира“ още, че всяко обсъждане на евентуални изменения на вече внесения проект за промяна в Конституцията може да се прави единствено след решение на Изпълнителния съвет на ДБГ, което чрез народните представители на ДБГ да се внесе като позиция в легитимните органи на РБ - председателски съвет и парламентарна група.

От ДБГ настояват също така легитимните органи на РБ да направят анализ и оценка на водените до момента преговори за конституционните промени.

От партията на Кунева искат и политически консенсус за приемането на антикорупционния закон в рамките на настоящия политически сезон.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама