Икономическата ситуация в Гърция засили интереса на инвеститорите към България

20:06, 21 юли 15 25 651 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сложната икономическа ситуация в Гърция ще доведе до много повече инвестиции в България. Това е изводът, който Българска агенция за инвестиции направи пред София Topnovini.bg.

Повод за коментара беше появилата се информация, че около 60 000 гръцки фирми са подали искане да се преместят в България заради контрола върху движението на капитали и безсилието на правителството да се справи с острите им проблеми.

От инвестиционната агенция уточниха, че се наблюдава ръст на преките инвестиции от Гърция към България за първото тримесечие на 2015 г. спрямо същия период на миналата година. Влезналите пари в страната от южната ни съседка са близо 16 млн. евро.

„Забелязваме конкретни бизнеси и предприемачи да преориентират интереса си от Гърция към България и можем да говорим за тенденция в тази посока. Спрямо икономическата ситуация в Гърция очакваме засилване на интереса, както на гръцки така и на други инвеститори“, заявиха от агенцията.

Това от своя страна ще стимулира икономиката ни, тъй като ще се увеличат преките чуждестранни инвестиции, както и ще се открият нови работни места.

България е по-изгодна от Гърция в момента заради политическата си стабилност. Заявените реформи в сферата на правосъдието, здравеопазването и сигурността дават надежда на инвеститорите, че в страната ни може да се води борба с някои негативни практики, които са пречка пред нейното благосъстояние.

„Особен интерес за бизнеса представлява водената от правителството стабилната финансова политика, както и стратегията му за икономическо развитие на страната. Ангажиментът на правителството да поддържа предвидимостта по отношение на ставките на корпоративния данък печалба, както и на личния подоходен данък са сред главните фактори, които влияят на вземането на решение от страна на даден инвеститор да вложи парите си в България“, заявиха още от Българската асоциация за инвестиции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама