Младежки дух изпълни Античния театър за откриването на Световното по гребане в Пловдив

20:23, 21 юли 15 / Спорт 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С младежки дух и много позитивна енергия се изпълни тази вечер Античният театър в Пловдив. На древната сцена в сърцето на Града под тепетата официално бе открито Световното първенство по гребане за младежи и девойки до 23 г.

За церемонията в Пловдив пристигна министърът на спорта Красен Кралев. "За мен е удоволствие да присъствам на откриването на това първенство. През тази седмица на Гребния канал ще си дадат среща над 1000 млади гребци и аз вярвам, че ще им предложим прекрасни условия", каза в приветственото си слово министър Кралев.

През годините Пловдив и Българската федерация по гребане се утвърдиха като отлични организатори на състезания от най-висок ранг, припомни министърът. Градът под тепетата ще бъде домакин и на Световното първенство за мъже и жени през 2018 г.

"Надявам се дотогава да бъде изграден и вторият Гребен канал в града, който ще направи уникална гребната база, която и в момента е сред най-добрите в света", пожела Кралев. Той приветства с "Добре дошли" всички състезатели и техните треньори и благодари на всички доброволци, които участват в организацията на състезанието.

"През последните години Пловдив заема все по-трайно място не само в българския, но и в международния спортен календар. Неслучайно през 2014 г. Пловдив бе обявен за първия Европейски град на спорта в България", заяви в речта си пловдивският кмет Иван Тотев. Той припомни, че градът спечели домакинството на шест големи световни първенства до 2018 г.

"Много обичаме да идваме тук, в Пловдив. Първият път беше през 1999 г. на световното първенство и всички знаем колко е бърз пловдивският Гребен канал. Ще се върнем тук отново през 2017 г. за Световното за юноши и след това през 2018 г. за Световното първенство за мъже и жени", каза от своя страна членът на изпълнителното бюро и ковчежник на международната федерация по гребане Майк Уилямс.

Състезанията от Световното първенство по гребане до 23 години започват от утре, 22 юли, и ще продължат до 26 юли, неделя. В шампионата ще участват девет български лодки и общо 28 наши състезатели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама