Концесионерите в Слънчев бряг и Несебър – най-арогантни, плажът в Китен е най-евтин

20:40, 21 юли 15 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наемателите и концесионери на плажове в Слънчев бряг и Несебър са с най-арогантно поведение в сравнение с колегите си по цялото българско крайбрежие. Такова е впечатлението на регионалния министър Лиляна Павлова след направена проверка на плажовете, съобщи dnevnik.bg.

Министърът информира, че посочените концесионери си плащат глобите, но не премахват обектите в нарушение. Затова се очаква Министерството на туризма да подготви законови промени, свързани с контрола и изискванията за плажовете, и от следващия сезон да се работи по новите правила.

„В момента се извършва геодезическо заснемане на плажовете. Започваме и изненадващи проверки. Констативните протоколи са изготвени и връчени на нарушителите“, съобщи министърът. Тя обясни, че е даден срок за коригиране на нарушенията на концесионерите и наемателите. В случай че нередностите не бъдат отстранени, ще последват санкции, а като трета стъпка ще бъдат прекратени договорите.

Лиляна Павлова съобщи също, че справка за цените на плажните принадлежности показва, че те са най-евтини в Китен. В местния къмпинг чадър, шезлонг и маса струват 10 лева. Средните цени за чадъри и шезлонги са между 3 и 8 лева. Тя апелира туристите да сигнализират за нарушения на изискванията към концесионерите и наемателите, а министерството е на разположение да извършва проверки.

Регионалният министър обърна внимание, че концесионерите и наемателите са длъжни да осигурят безплатен достъп до морския бряг. Тя обясни още, че те имат задължение да осигурят медицинска помощ, течаща вода на всеки плаж и достъп до тоалетни, както и да не събират входни такси за морския плаж. Трябва да осигуряват табели къде е свободната и къде е платената зона и всички цени да са написани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама