Кметове от Пиринско обсъдиха изграждането на нови спешни центрове

21:35, 21 юли 15 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работна среща на тема изграждане на нови спешни центрове в област Благоевград свика днес губернаторът Бисер Михайлов. На нея присъстваха кметовете на общини от Пиринско, на чиято територия вече има изградени центрове на "Бърза помощ".

Управниците обсъдиха детайлно проекта, който предвижда модернизиране и дооборудване на сградния фонд в системата на болничната и доболничната помощ. Той включва инвестиции в 28 центъра за Спешна помощ в цялата страна,  както и 170 техни филиали.

С ново оборудване ще се сдобият и 34 спешни отделения. Ще бъдат изградени и нови филиали за спешна медицинска помощ, които ще отговарят на всички изисквания на Министерството на здравеопазването. Това ще позволи на жителите на община Белица най-накрая да получат така желания от тях филиал на Центъра за спешна помощ.

На срещата присъства и заместник-министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски, който даде насоки за новите филиали. Те трябва да се намират в близост до вече съществуващи лечебни заведения, за да се осигури по-добра координация на действията на медицинските екипи.

Ако някоя община няма подходящ терен за изграждане на ФСМП, ще се направи ремонт на най-близкото болнично заведение. Указанията на Министерството на здравеопазването ще бъдат готови до седмица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама