СЕМ отложи гласуването на отчета на БНР

21:40, 21 юли 15 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съветът за електронни медии (СЕМ) отложи гласуването на отчета за управлението на Българското национално радио (БНР) за периода от началото на декември 2014 г. да края на май 2015 г. за следващото свое заседание.

Според СЕМ в отчета не е засегната достатъчно темата за протеста на радиожурналистите, които искат оставката на генералния директор Радослав Янкулов и на управителния съвет на БНР. Не достигна и кворум, който да гласува.

Националното радио се управлява добре, разумно, с перспектива и екпертно, отбеляза генералният му директор Янкулов. По думите му финансовото състояние на БНР е стабилно и дори има отчетени 10% повече приходи за миналата година.

Председателят на СЕМ Георги Лозанов сподели, че очакванията му са били да има сериозен анализ на начина, по който е структурирано управлението на радиото, как са разделени вземанията на програмни решения и на административното ръководство, как хората са интегрирани при взимането на решения, проблемите, които среща управлението и отговор на критиките.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама