Ревю на тракийско облекло готвят в Казанлък

07:17, 22 юли 15 / Култура 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ревю на тракийско облекло ще е една от атракциите в рамките на празника  „В Долината на тракийските царе”, съобщиха от Общината.

Десетото издание на тържествата ще се проведе от 28 до 30 август т.г.  На официалната церемония по откриването ще бъде връчена и наградата „Проф. Александър Фол“ за 2015 г.  

Емблематично събитие за Празниците е международната научна конференция под наслов „Проблеми и изследвания на тракийската култура“. На научния форум си дават среща археолози, траколози, учени и експерти,  работещи в областта на тракологията.

В програмата на празниците е включен „Панаир на тракийските занаяти“, който  събира майстори на различни сувенири и древни тракийски накити, керамика и кожарство. Екопоходът „По стъпките на траките“ включва поход до Мегалита край Бузовград и възстановка на тракийски ритуал. Уникалният и мистичен тракийски ритуал, който по традиция се възпроизвежда от самодейци от Народно читалище „Любен Каравелов” в Бузовград, представлява  своеобразна възхвала на култа към  Богинята Майка и небесните дарове, почитани от траките. По време на екопохода ще могат да се наблюдават още тракийски ритуали, реализирани от Общински театър „Любомир Кабакчиев“ и да се чуят песните на Трио „Калина“.

По време на празниците ще има демонстрация на тракийски бойни изкуства „Тракийски стан”; бодиарт ,,Тракийски мотиви от Долината на  розите”; ревю на тракийско облекло с дегустация на вино; анимации за деца в Долината на траките и др.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама