Откриват Семейно-консултативен център във Венец

07:35, 22 юли 15 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Семейно консултативен център ще се открие днес във Венец. Звеното е филиал към Семейно-консултативния център в Шумен, съобщи социалният сътрудник Валентина Загорова. Тя добави, че филиала се открива по договор между Община Шумен и общинските ръководства на Венец и Хитрино.

От ноември миналата година в новото звено работят двама специалисти, които обслужват населението в двете северни общини. Официалното откриване на филиала обаче ще е днес от 11.30 ч.

Решението за откриване на Семейно-консултативния център е одобрено на сесия от местния парламент във Венец.

Филиалът разполага с две помещения в сградата на Младежкия дом във Венец, като ремонтът е бил изцяло поет от местната власт.

Целта на новото звено е да работи в подкрепа на деца и семейства в неравностойно положение, като основният акцент е превенция на изоставяне на деца от нула до тригодишна възраст или реинтеграция в семейна среда на изоставени деца. Сред основните дейности е още създаване на навици за семейно планиране сред застрашени социални групи.

“Реално ние сме връзката между подобни групи от населението и институциите”, коментира още Валентина Загорова и добави, че филиалът на Семейно-консултативния център във Венец се открива с пълната подкрепа и съдействие на общинското ръководство на северната община.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама