Медийна хайка сглобява картината на варненската плажна ивица

07:35, 22 юли 15 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Масирани хайки по морските плажове предприема екипът на Topnovini.bg във Варна. На прицел до края на летния сезон ще бъдат както охраняемите, така и безстопанствените ивици на територията на общината.

Репортерите, които работят в тясно сътрудничество с всички контролни органи на местно ниво, ще следят за това издават ли се фискални бонове за ползване на шезлонг, шалте, чадър и пр., има ли достатъчно пространство за свободно плажуване, отговарят ли цените на качеството на предлаганите услуги, как се поддържат ивиците, какво е състоянието на морската вода, как са разпределени плажните медици и спасители и доколко летовниците се съобразяват с техните указания и с флаговата сигнализация.

Специален акцент на репортерските проверки по безстопанствените плажове ще бъдат всички онези фактори, които ги правят потенциално опасни, но и привлекателни за летовниците. Няма да бъдат подминавани и проблеми, свързани със строителството, къмпингуването, бракониерството и иманярството.

Крайната цел на плажните хайки ще бъде сглобяването на пълна и обективна картина за състоянието на морските ивици на територията на община Варна, както и оценка на качеството на предлаганите услуги и на рекреационно-туристическия ресурс.

За постигането на тази цел екипът на Topnovini.bg във Варна ще продължи да разчита и на вашите сигнали, които можете да изпращате на редакционната ни поща, [email protected], срещу гарантирана конфиденциалност.

На базата на публикувания репортажен материал, в края на сезона нашите читатели ще имат възможността да определят чрез онлайн гласуване трите най-добри плажа на територията на община Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама