Семейството на бургаски журналист попадна в клопка на алоизмама

07:44, 22 юли 15 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Родителите на бургаски журналист от информационен сайт BurgasNews станаха жертва на алоизмама. За случая разказа лично пред Tonovini.bg Тони Белов, чийто семейство още не може да се отърси от кошмара, преживян преди няколко дни.

Историята започва около 22:00 часа на 18 юли. По това време Тони се намира в зала „Младост“, където отразява снукър шоуто между Стюарт Бингам и Шон Мърфи. По същото време родителите на репортера са в дома си. Седейки пред телевизора, изведнъж получават шокиращо телефонно обаждане. Мъжки глас прозвучава в слушалката с думите: „Зала „Младост“ гори! Синът ви е с 30 % изгаряния! Кракът му е счупен на 3 места и се нуждае от спешна операция със златни пирони! Трябва да дадете 10 000 лева, защото Здравната каса не работи до понеделник!“

Секунди след това непознатият наглец казва на майката на Тони, че трябва спешно да се свърже с д-р Миланов, който да им даде повече информация къде е настанен синът ѝ. Притеснените родители започнали да търсят връзка с въпросния лекар, но не успели да се свържат. След известно време мнимият доктор сам потърсил родителите, като потвърдил, че наистина е имало такъв инцидент и синът им е настанен в болница. Пропуска обаче да каже къде се намира точно.

По време на разговора аломошеникът обяснил на семейството, че журналистът е с лошо счупен крак и се нуждае от поставянето на златни пирони. Цялата интервенция щяла да струва космическата сума от 10 000 лева, които хората трябвало да предадат веднага с абсурдното обяснение, че в почивен ден Здравната каса не работи и няма кой да поеме разноските по операцията.

Притеснените хора обаче не се доверяват на непознатите гласове от телефонната слушалка. След последния разговор с д-р Миланов те започват упорито да звънят на бургаския репортер. Телефонът на Тони за нещастие е поставен на тих режим по време на шоуто. След няколко неуспешни опита да се свържат с „обгорелия“ си син, семейството съвсем се отчайва. В този момент журналистът вижда неприетите повиквания. Свързва се с родителите си и така схемата на измамниците лъсва.

Опарените хора веднага подават сигнал до полицията, като разказват целия случай.

Няколко дни по-късно Тони Белов все още не може да си обясни как измамниците са знаели за местонахождението му. Твърди, че не е споделял пред никого къде ще ходи въпросната вечер освен на много близки хора.

„Това ще остане пълна загадка за мен. Тези хора са знаели трите ми имена, знаели са къде работя. Знаели ли са дори къде се намирам точно в този момент“, завършва разказа си Тони.

За него остава само надеждата, че тези лица все пак ще бъдат разкрити някой ден. Моли се горещо и затова семейството му никога повече да не преживява ужас като този в нощта на 18 юли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама