Десетки ученици поискаха оставката на Христо Иванов (снимки)

10:32, 22 юли 15 / Политика 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 200 души се събраха на протест срещу правосъдния министър Христо Иванов и предложената от него съдебна реформа. Недоволството се проведе до сградата на Народното събрание - на жълтите павета зад паметника на Цар Освободител, предаде репортер на София Topnovini.bg. 

Протестът започна по в същото време, в който започна и протестът с искане реформата да се осъществи в първоначалния ѝ вид, който беше предложен от Иванов. 

Основна част от контрапротестиращите бяха ученици и младежи на не повече от 20 години. Повечето от тях отказаха да отговорят на въпросите защо са тук и за какво протестират. Някои дори агресивно подканваха журналистите да ги оставят на мира. 

Сред престрашилите се да говори беше 18-годишно момче, което отказа да каже името си. Той заяви, че е бил осъждан и знае каква е съдебната ни система. 

"Най-правилното предложение на министъра е да има по-големи присъди за престъпниците. За ВСС не мисля абсолютно нищо", заяви младежът. 

Един от най-възрастните на протеста беше Николин Груев, който е на 62 години. Според него в страната ни няма никакви реформи и изобщо нищо не се случва. 

"Министърът трябва да си ходи. Народното събрание не иска да подкрепи съдебната реформа на Христо Иванов, защото всички са за затвора", заяви Груев.

Попитан дали не си противоречи, мъжът добави, че "като са за затвора, значи е правилното решение да има съдебна реформа и всички се притесняват от нея, но Иванов трябва да си подаде оставката, след като го манипулират".

"По принцип всички трябва да си подадат оставката. Всички командват Христо Иванов. Всичко е корупция и всеки краде и лъже. Иванов е лъжец, като всички останали", каза още Груев. 

По време на протеста репортер на София Topnovini.bg долови разговор между момче и момиче на около 20 години, в който момчето казва на събеседничката си, че е очаквал да доведе повече хора. Двамата обаче отказаха да уточнят дали протестът е платен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама