Отцепници от ГЕРБ в коалиция с отцепници от Бареков

10:57, 22 юли 15 / Политика 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партията на двама отцепници от ГЕРБ - бившия земеделски министър Мирослав Найденов, който бе обвинен в корупция, принуда и злоупотреба със служебно положение, и на бившия депутат Емил Димитров - Емо Фаса, срещу когото имаше проверка за заграбен от държавата терен в Несебър, влизат в коалиция с част от бившите депутати на Николай Бареков. БАСТА, както се казва формацията, събра около 3 000 гласа на последните избори, на които се яви.

От пресконференцията, дадена от партийците, стана ясно, че "Български демократичен център" (БДЦ) пак ще си смени името и ще стане "БДЦ-Народен съюз". В коалицията няма да влизат депутатите на енергийния бос Христо Ковачки - ЛИДЕР, както и единственият останал верен на Бареков депутат Мартин Иванов-Данона.

В нея влизат още "Бъдеще и развитие за България" на Светлин Танчев, Земеделският народен съюз на депутата Румен Йончев, "Гергьовден", партията на Стефан Софиянски - ССД, чийто лидер е Радослав Кацаров, и тази на Евгений Бакърджиев БДС "Радикали". До края на месеца към тях щели да се присъединият още "2-3" партии.

Новата коалиция ще има трима съпредседатели и няма да подкрепя безрезервно кабинета, както партийците на Ковачки, твърди Любен Дилов-син.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама