Плажът в Иракли и царевският Василико – обявени за отличници

11:02, 22 юли 15 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Само на два от 13-те плажа, отдадени под наем от областния управител на Бургас, не е открито нито едно нарушение след извършените от Областната администрация проверки, съобщиха от институцията. Отличници, които са изпълнили всички заложени в договора клаузи, са ивиците „Река Вая” в местността Иракли, община Несебър, и „Царево – Василико”.

Комисията, назначена със заповед на Вълчо Чолаков и включваща служители от различни ведомства - РЗИ, Морска администрация, БЧК, МВР, е обходила плажните ивици в рамките на две седмици, запознала се е със състоянието им и е издала предписания за отстраняване на пропуските в рамките на 14 дни. На всички проверени плажове спасителната дейност е обезпечена, извършено е почистване и обезпаразитяване. Изключение са местата без организирани медицински пунктове и без назначени медицински лица, както и тези, които не са осигурили 50 % - та свободна зона.

Сред основните нередности, които са установили експертите са по-малък брой спасители и спасителни постове от задължителните по съгласуваната от МРРБ програма за водноспасителна дейност, недостатъчен брой кошчета за отпадъци, липса на указателни табели за качеството на водата, липсващо оборудване на някои от спасителните лодки и постове.

От тази година с разпореждане на губернатора Вълчо Чолаков проверките по плажните ивици ще бъдат повече от два пъти. На сайта на Областна администрация Бургас е посочен денонощен телефон, на който гражданите могат да подават сигнали за констатирани нередности.

След изтичане на 14-дневния срок комисията ще обходи всички плажове отново. При неизпълнение на дадените предписания ще бъдат налагани санкции.

Пълният списък на проверените плажове, както и телефоните за контакт може да бъдат видени на следния линк: http://bsregion.org/bg/index/static/103/

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама